Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Kela verottaa mummon rahastosäästöt lapsenlapselle

Heti herättyään kun joutuu lukemaan tällaista, alkaa verenpaine nousta. Kuusivuotiaalle lapsenlapselleen 40 euroa kuukaudessa rahastoon säästänyt isoäiti sai kuulla, että Kela edellyttää lapsensa perheen realisoivan lapsenlapsen säästöt, kun perheen tilanne muuttui toimeentuloa vaativaksi. Taustalla oli ajatus, että lapsi saisi käyttää rahat vaikkapa opiskeluun täytettyään 18 vuotta. Kela siis käytännössä perii veroa 100% sijoitetusta säästöstä. 100%. Se on korkea veroaste se.

Onhan tämä nyt uskomattoman törkeää, ettei isovanhemmilla ole oikeutta ajatella lastenlastensa parasta 40 eurolla kuukaudessa.

Kuulkaas kaikki isovanhemmat. Mitäs jos lakkaisitte käyttämästä pankkien palveluita näihin tarkoituksiin ja keräätte vanhaan malliin omaan sukanvarteen ne rahat, jotka voitte sitten antaa lapselle kun hän täyttää 18 vuotta. Verothan rahalahjasta täytyy maksaa, mutta tuskin se vero on 100%, kuten tässä tapauksessa. Tai jos haluatte rahalle tuottoa, bitcoin on yksi hyvä moderni vaihtoehto sijoitukselle. Käykääs kurkkaamassa pitkän aikavälin tuotot sillä puolella. Tuskin haluatte kuitenkaan kätkeä rahoja verottajan ulottumattomiin mihinkään vakuutuskuoriin tai vastaaviin - eihän kukaan rehellinen veronmaksaja niin tekisi.

Hesarin artikkeli: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005132188.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

'' Kela siis käytännössä perii veroa 100% sijoitetusta säästöstä. 100%. Se on korkea veroaste se.''

En pidä tuota kovin suurena verona. Minulle määrättiin veroa vuonna 1988, 168%.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, ei pankkeja kannata yleensäkään käyttää. Nehän laskuttaa siitä, että tunget heille rahaa - tai ainakin, jos haluat omiasi pois.

Suomen valtion suhteen olen jo heittänyt kaiken toivon - täysin.

Henry

Pekka Iiskonmaki

''Suomen valtion suhteen olen jo heittänyt kaiken toivon - täysin.''

Et ole ainoa. Minä huomasin sen jo vuonna 1988.

Toimituksen poiminnat