Markku Brask Pelottomasti kohti uutta.

Kuka onkaan mestari?

  • (c) M. Brask
    (c) M. Brask

Olen ollut harvinaisen vähän kiinnostunut Perussuomalaisten tekemisistä ennen viikonlopun puheenjohtajavaalia. Mutta kuten varmasti moni muukin, hätkähdin äärioikeistolaisen siiven vahvaa esiinmarssia - ja aloin seuraamaan tilanteen kehittymistä. Sen jälkeen tapahtumat ovatkin seuranneet hienosti draaman kaarta ja lopputuloksena on ollut pitkästä aikaa viihdyttävintä poliittista teatteria.

Mediassa kirjoitettiin, miten Halla-Aholaiset masinoivat äänivyöryn uudelle puheenjohtajalle, sekä hänen uskollisimmille seuraajilleen. Kokouksesta siirryttiin kuitenkin poliittisen pelikentän arkeen nopeammin kuin kukaan olisi uskonut. Uutta puheenjohtajaa on seuraajiensa piireissa kutsuttu mestariksi, mutta kuka onkaan todellinen mestari tässä pelissä. Timo Soinilla on mediatietojen, tai arvailujen mukaan ollut suunnitelma 'vastaisen varalle' hihassaan jo ennakolta ja sille se tosiaan vaikuttaa näin turbulenssin alettua rauhoittua.

Näyttää - että vallankaappaus Perussuomalaisissa jäi pahasti tyngäksi. Voidaan vain arvailla, oliko äärioikeistolaisen siiven ulosajo koko ajan taustalla, oliko kaikki suurta käsikirjoitettua näytelmää. Vai oliko sattuma pelissä mukana. Joka tapauksessa selvää on, ettei vähäisempi taktikko pärjää Soinin kaltaiselle ammattipoliitikolle nyt pelatussa pelissä.

Myös Sipilä voi huokaista helpotuksesta, kun Soini keksi tavan pelastaa hallituksen meneillään olevat hankkeet. Keskustan valta olisi haihtunut kuin tuhka tuuleen, jos uudet vaalit olisivat jääneet ainoaksi vaihtoehdoksi. Sipilä voi hellittää otteensa pöydänkulmasta ja keskittyä u-käännöksensä jälkeen uusiin kansan kurjistushankkeisiin. Ja riippuen mitä lehmänkauppoja kabineteissa on tehty - Juha varmasti hyvittää Timolle tämän täpärän pelastuksen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä se voi tarkoittaa.

Piraattipuolueen näkökulmasta jään odottamaan mielenkiinnolla onko meillä kohta uusi puolue mukana politiikassa, jossa oikeasti aletaan ajamaan niitä pienen ihmisen asioita, joista kovasti on Perussuomalaisten keskuudessakin puhuttu. Mutta jotka ovat jääneet avoimesti rasistisen mölyn ja poliittisten takinkääntöjen varjoon. Epäilen suuresti, pelissä kun ovat edelleen samat pelaajat. Ja kuinka emopuolueelle nyt käy - kutistuuko se yhden asian puolueeksi oman kannattajakuntansa keskuudessa.

Joka tapauksessa seuraavissa vaaleissa on taas uusia voiton paikkoja - jos haluat lähteä mukaan jo nyt järjen, vapauden ja ihmisten puolella olevaan puolueeseen, täältä löytyy yksi osallistumisvaihtoehto:

https://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

heh.....H-aho taisi sanoa jo ajat sitten että hallituspaikka ei ole kynnyskysymys. ne ketä suuret setelit pelkästään kiinnostaa, näyttivät todellisen karvansa.

Timo on todella mestari : takinkäännössä, petoksessa, huonossa häviämisessä jne.

Piraatit saanevat valtavan äänivyöryn nyt. oikean jytkyn

Käyttäjän AriMartti kuva
Ari-Martti Hopiavuori

Olen ollut pari päivää vähän mediapimennossa. Kuulin, että hallitus jätti eronpyynnön ja sen jälkeen tiedotti, että hallituskriisi on ohi: samat henkilöt jatkavat hallituksessa. Ainut vaan, että salkkujako säilyi ennallaan.

Keskusta: pääministeri + 6 ministeriä (49 kansanedustajaa)
Kokoomus: 5 ministeriä (37 kansanedustajaa)
Uusi vaihtoehto: 5 ministeriä (20 kansanedustajaa)

Jotenkin jännästi Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmällä on merkittävästi enemmän käytännön valtaa kuin sen painoarvo eduskunnassa on. Enemmistöhallitus on kuitenkin niukasti kyseessä 106-93. Voin kuvitella, että seuraavat kaksi vuotta on erittäin tiukka ryhmäkuri eduskunnassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset