Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Posti katsoo kuolemaa silmiin

Uutinen Turun Sanomissa kertoo Postin havittelevan uutta aluevaltausta kotisaattohoitopalveluiden parissa. Turussa ollaan kilpailuttamassa ko. palvelua ja Posti kärkkyy jo kilpailutusasiakirjoja euron kuvat silmissä vilkkuen. Vääjäämättä tulee mieleeni muutamia muitakin palveluita mitä Posti voisi kotikäynnillä suorittaa. Ennen postinkantajan nimellä tunnetun henkilön työpäivä voisi näyttää jatkossa vaikkapa tälle:

Palveluhenkilö lastaa aamulla sähkökulkineeseen ruohonleikkurin, lääkejakelupakkauksen, kylmäsäilytettävät valmisruoka-annokset, kuulosuojaimet, moottorisahan, työhaalarit, sairaanhoitajan asun, papin liperit, ehtoollisviinin, kokin vaatteet, hiusverkon, lateksihanskoja, hierontapöydän- ja öljyä. Sekä tietysti ipadin, jolta myyntikatalogia voi esitellä asiakkaille. Ai niin - ja ne pahuksen kirjeet ja kortit. 

Aamun ensimmäinen kohde on yksin asuva keski-ikäinen rouva pientaloalueella. Hän on tilannut postin verkkokaupasta lounasainekset toimitettuna ja valmistettuna, sekä alaselän ja pakaroiden hieronnan. Rouva saa samalla pari postimyyntikatalogia selailtavaksi. 

Seuraavaksi on vuorossa käynti kiireisen perheen kodissa, pihanurmikko on päässyt pitkäksi ja vanha koivu täytyy kaataa. Ja jättää nippu laskuja postilaatikkoon.   Perheenisä tilaa samalla seuraavalle viikolle aamupalatoimituksen jonglöörin kera ja vaimolle lahjaksi pedikyyrin.

Iltapäivän ensimmäinen käynti vaatii asun vaihtamisen kolmannen kerran. Lääkejakelua ei oikein voi hoitaa työhaalarissa moottorisahan pakokaasulle haisevana. Samalla lämmitetään mikrossa valmisruoka-annos ja seurustellaan asiakkaan kanssa, sekä myydään esisopimus testamenttijuristeille seuraavalle viikolle.

Päivän lopuksi jaetaan ne postit mitä ehditään ja jätetään loput ”huomiselle”.

Ihan mahtavaa että ollaan innovatiivisia ja halutaan kehittää liiketoimintaa, mutta kuinka hyvin se  postin jakelu tulee hoidettua, jos haalitaan ulkopuolisen silmin sieltä täältä kaikenlaista sitä sun tätä tehtäväksi. Toivotaan parasta.

 

Linkki uutiseen: http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3662345/Postin+uusi+aluevaltaustyontekijat+ehka+huolehtimaan+kuolevista+vanhuksista

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat