Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Tohtori Sykerö pääministeriksi

  • CC0 Creative Commons
    CC0 Creative Commons

Meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun kun luin Marja-Liisa Majasaaren uutisen Tohtori Sykeröstä päivän Ilta-Sanomien verkkosivuilta. Mielikuvitusrikkaan lastensarjan demonisointi valtakunnallisessa uutispalvelussa on jotain niin ajattelematonta, että suututtaa. Jos Untamo Unikameli teetä tarjoavana ja piippua polttavana piirroshahmona on liikaa, niin kannattaisiko värejä ja mielikuvitusta kestämättömien aikuisten katsoa vaikka A-Studion uusintoja mustavalkoisena?

Se että lasten piirretyssä sarjassa "...lennellään erilaisissa maailmoissa hieman pähkähulluilta tuntuvien juonenkäänteiden mukaan." on ilmeisesti merkki huumemyönteisyydestä. Ovatkohan siis poliitikkojen "erilaisissa maailmoissa" tekemät "pähkähullulta tuntuvat" päätökset sitten merkki siitä, että ovat huumemyönteisiä - tai jopa käyttäjiä? Ainakaan luovuutta ja mielikuvitusta ei ole ollut liikaa käytössä, kun miettii vaikkapa työttömiin viime aikoina kohdistuneita toimenpiteitä. Työkaluvalikoimiin tuntuvat kuuluvan kyykytys, unelmien murskaaminen ja alistaminen.

Mielikuvitus ja luovuus ovat siis ilmeisesti liian pelottavia konsepteja käsitellä. Vaikkakin luova ongelmanratkaisu on lukuisten tutkimusten mukaan merkittävässä roolissa tulevaisuuden työtehtävissä. Robotit tulevat hoitamaan suuren osan kaikesta mekaanisesta ja toistuvasta työstä, ihmisille jää yhä useammassa tehtävässä luova ja sosiaalinen ulottuvuus hoidettavaksi.

Toivottavasti mahdollisimman moni vanhempi toimii kuten vastuullisen vanhemman kuuluu ja tilaa Tohtori Sykerön seikkailut näytettäväksi lapselleen mitä pikimmiten. Mielikuvitusta ruokkivan sisällön tarjoaminen omalle lapselle on parasta mitä voi lapsen tulevaisuudelle tehdä. Lapsesta voi nimittäin tulla poliitikko. Ja jokainen Sykeröstä nauttinut ihminen tietää, että ongelmanratkaisuun tarvitaan mielikuvitusta ja luovuutta, ei kyykyttämistä ja alistamista.


Linkki uutiseen: https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005514710.html
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat