Kela määrittelee köyhän oikeuden lääkkeisiin

Hankalapotilas.net vieraskynäkirjoituksessa paljastetaan, miten Kela toimii sairastuneiden toimeentulotukiasiakkaiden kastittamisen portinvartijana. Kaksoisstandardeja on nykyisen hallituksen aikana lanseerattu koko maan pituudelta ja leveydeltä pitkin ja poikin tukimuotoja, eikä loppua tunnu näkyvän. 

Lääkäreiden arvostelukykyä kyseenalaistetaan maallikkovirkailijoiden toimesta surutta, kun toimeentuloasiakkailta evätään oikeus lääkärin määräämiin lääkkeisiin. Lääkärit kirjoittavat reseptejä diagnoosien perusteella. Lääketiede on tiedettä. Tieteessä paneudutaan faktoihin. Näiden faktojen perusteella lääkäri määrittelee parhaan mahdollisen hoidon potilaalle. Ja nyt Kelan virkailijat viis veisaavat näistä päätöksistä, jos heidän mielestään ko. asiakas ei ole riittävästi todistellut tarvitsevansa hoitoa. Eikä edes HUS:n yksikönjohtajan allekirjoittama epikriisi riitä todisteeksi.

Tätä hallituskautta on leimannut mielivaltainen säästöjen generoiminen heikoimmassa asemassa olevien selkänahasta. Ja mikään ei tunnu olevan pyhää. Millä oikeudella virkailijat voivat ylittää lääkäreiden arviointikyvyn kunkin ihmisen tarpeesta hoitoon? Ja millä oikeudella näiden ihmisten yksityistäkin yksityisemmät tiedot annetaan hoitavan yksikön ulkopuolisten – maallikoiden nähtäväksi ja arvioitavaksi?

En uskalla edes kuvitella, millaisia rangaistuksia Sosiaali- ja Terveysministeriössä huonoimmassa asemassa oleville seuraavaksi keksitään. 

 

Linkki blogiin: http://www.hankalapotilas.net/2018/01/kela-vartioi-toimeentulotukiasiakkaan-laakitysta/

Käyttäjäkuva
Sitoutumaton Vantaa

Perheenisä, myynti- ja viestintäammattilainen. Lisäksi tuotan elektronista musiikkia, digimaalailen ja kirjoittelen blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu