Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

”Sipilän” lapsistrategia

  • CC0 Creative Commons
    CC0 Creative Commons

Olipa kerran yksi ”Sipilä”, joka laittoi kintthaat kätteen ja alkoi miettiä lapsistrategiaa. Vatuloituaan hetken excel-taulukko kädessä ja tehtyään lisää vinkkivideoita munan imemisestä astiasta toiseen (https://www.youtube.com/watch?v=AHE2YSHFEQw), strategia alkoi hahmottua. 

Nythän oli sellainen huoli ilmestynyt näköpiiriin, että profiloitavien kansalaisresurssien määrä oli huolestuttavassa laskussa. Ja thoudellakin - aikaisemmat hallitukset olivat ehdottomasti tähän syyllisiä.

Onneksi korjausliikkeet oli jo aloitettu. Yritysten tukiin ei koskettu, koska kuka sitä kavereilta ottais. Ja täytyyhän sitä pitää huoli että on hallituspaikkoja mistä valita, sitten kun se aika koittaa. Vakuutuskuori taskussa ja toinen sen sisällä turvassa verotukselta, ajatus alkoi laukata kuluneessa kaudessa huippuhetkiä muistellen.

”Jari sen keksi tuossa loppumetreillä” - sai hymyn karehtimaan edelleen kasvoilla. Aktiivimallin excel-laskelmat kaavoineen tuoreena mielessä - oli se nerokas keino piiskata laiskoilta työttömiltä rahaa parempiin hankkeisiin. Tarvittaisiinhan terveystietojen ja genomipankin business plania varten pari tuttua konsulttia vääntämään hyvä myyntistrategia kansalle. Ja varhaiskasvatus saati yliopistokoulutus - pyh - kansalaisresursseissa tärkeintä on, että tekevät mitä pyydetään - eli katetta kavereille. Liian koulutettu väki keksii kaikenlaisia ideoita jotka ovat pyhän tavoitteen tiellä.

Ja mitä ne vanhuksetkin narisee - ketä kiinnostaa tuottamattomat kansalaisyksiköt. Kyllä ne lakkaa valittamasta, kun pumpataan ne täyteen lääkkeitä ja eläkkeet kustannustehokkaisiin hyvätuottoisiin hoitokoteihin.

Kaikesta tästä puhdasta voittoa tavoittelevasta ja kustannustehokkaasta toiminnasta huolimatta - kansalaisresurssit eivät ota ymmärtääkseen lisääntyä! On se nyt kumma kun eivät jatkuvasta yrittämisestä huolimatta ymmärrä omaa parastaan.

Sen pituinen se. 

Edellä kerrotun tarinan täysin ”fiktiivisten” hahmojen yhtymäkohdat todellisuuteen ovat sattumaa ja ”täysin” vailla esikuvia todellisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hauska tarina! Ei ihmiset halua lisääntyä nykyisen kaltaisessa ilmapiirissä. Nuorten aikuisten tulevaisuusnäkymät eivät ole kaksisia.

Toimituksen poiminnat