Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Työttömät holhouksen alaisiksi

Luin Seurasta artikkelin, jossa kerrotaan miten palkattomasta työstä kieltäytyminen aiheutti sen, että kunta haki kieltäytyjää holhouksen alaiseksi. Kuulostaa epätodelliselta, mutta lue itse:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miia-kieltaytyi-palkattomasta-tyost...

Työttömien kohtelu on lähtenyt lapasesta. Tai kintthaista, kuten joku sanoisi. Jos et suostu orjatyöhön, saattaa vaihtoehtona olla itsemääräämisoikeuden menettäminen. Eihän tässä ole mitään järkeä. Milloin tämä ihmisten kiusaaminen loppuu? Vai onko tässä nyt tuulahdus tulevaa. Alennetaanko työttömät vielä alempaan kastiin, kun eivät työpaikoiksi muutu. Jos et tee ilmaistyötä loputtomasti, saat hullun paperit ja joudut häpeäpaaluun loppuiäksi.

Mikä se tällainen sivistysvaltio on, jossa saa pelätä ’aktivointitoimia’ kuin ruttoa. Orjuus on kielletty jenkeissäkin jo kauan sitten. Ja mikä valta virkamiehillä on pilata ihmisen elämä - edes näkemättä häntä? Mitä seuraavaksi - telttaleirit työttömille?

Muistetaan sitten keväällä nämä lukemattomat esimerkit - siellä äänestyskopissa ei ole pakko toistaa aikaisempia virheitä loputtomasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

NUO viranomaiset jotka tuollaista paskaa ovat saaneet aikaan on pantava viralta ja korvaamaan Mialle henkisestä kärsimyksestä maineen menetyksestä sekä KUNNIANLOUKKAUKSESTA JA PISTE.!!!!NÄILLÄ VIRANOMAISILLA EI OLE MITÄÄN OIKEUKSIA TEHDÄ MITÄÄN päätelmiään kenestäkään eikä VAATIA EDUNVALVONTAA terveille ihmisille TÄSTÄ ON TEHTÄVÄ ESIMERKKI JA VALITUKSET jokaiseen mahdolliseen IHMISOIKEUSASTEESEEN JOLLEI SUOMEN HALLITUS hoida hommiaan tällaisten tapausten varalta ja EHKÄISEMISEKSI!!

TYÖTTÖMÄLLÄ EI OLE VELVOLLISUUTTA OSALLISTUA PAKKOTOIMIIN ei kuntouttavaan työtoimintaan ei siis näihin moniammatillisten sosiaaliviranomaisten ja te toimistojen arviointeihin ynm.KUKAAN lääkäri tai viranomainen ei voi tehdä kenestäkään mitään diagnooseja tai HOLHOUKSEEN MÄÄRÄYKSIÄ sen perusteella ettei ihminen halua näiden toimenpiteisiin osallistua.SOSIAALITURVAA TAAS EI KELTÄÄN VOI EVÄTÄ JA PISTE.

SEURAAVAKSI pakkolääkitykset ja pakkohoitoon ohjaukset kuten hallitus onkin suunnitellut.Madalletaan pakkohoitoon laittamista kuten lastensuojelussa pakkohuostaanottoja on lisätty.KESKUSTAN JA KOKOOMUKSEN POLITIIKKA ON SAIRASTA ,ihmisoikeuksia polkevaa,itsemääräämisoikeuksia polkevaa,yksilön vapautta polkevaa,PAKKOIHIN perustuvaa keskiaikaista VAINOA JA NOITAROVIOITA.EI luulisi näiden enää uskaltavan kun suomi on nittänyt mainetta maailmalla YK JA EIO ,IHMISOIKEUSJÄRJESTÖT jne.OVAT ANTANEET TUKUTTAIN PYYHKEITÄ NÄIDEN RIKOKSISTA JA LAITTOMISTA TUOMIOISTA.

TÄTÄ EI KANNATTA JÄTTÄÄ TÄHÄN,MUUTOIN SIELLÄ ON KOHTA PAKKOHOIDOSSA TYÖTTÖMÄT jotka eivät alistu kokoomuksen ja keskustan ihmisarvoa-ja oikeuksia polkevan politiikan PAKKOTOIMIIN.Missä vihreät ja vasemmisto nyt ovat?IHMISOIKEUKSIA POLJETAAN!!!

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Samaa sakkia ne kaikki ovat. On vain kulissia se, että äänestäjällä olisi jokin valinta.

Suomessa toimii laiton valtiomuoto.

Eurojen käyttäminen Suomessa on veropetos.

Tästäkään syystä, ei isänmaallinen ihminen mene töihin ja tue korruption rikollisuutta tässä maassa tällä tavoin.

On isänmaallista, olla työtön. Vaikka se ei pystyisi lopettamaan näiden varjoisten voimien toimia tässä maassa, niin ainakaan se ei tuota lisää rahaa: sotakoneistoon ja sodan valmisteluun Venäjää vastaan.

Voisi siis asian yksinkertaistaa: että kun käy töissä, niin tekee töitä sodan eteen.

Yleislakko lienee ainoa väkivallaton tapa, saada aikaan lopulta ns. kansankokous ja siten: laillinen kansanäänestys ja hallituksen muodostaminen sitä kautta.

Näillä näkymin, sellaista ei ole tapahtumassa koska nämä varjoiset ovat tehokkaasti trollanneet Suomen ihmiset toisiaan vastaan ja mausteeksi sekaan, kipanneet maan täyteen vihaisia muslimeja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Huh huh, pahalta kuulostaa. Itse päädyin "kuntouttavana työtoimintana" vihanhallintakurssille, huoh

http://sarilait.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255139-mi...

Juhani Vehmaskangas

No vieläkos sinulla on hallitsematonta vihaa TE-toimiston väkeä kohtaan?
-oliko sitä alunperin?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Alun alkujaan ei ollut minkäänlaisia vihantuntemuksia, mutta tuon kurssin jälkeen olen ollut jossakin määrin kiukkuinen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Edunvalvontailmoitus on "uusi lastensuojeluilmoitus". Sossukoneisto etsii aina vaan uusia ryhmiä vainottavaksi.Pystyvätkö lasten vanhemmat ylipäätään kieltäytymään noista ilmaistöistä ilman, että uhataan huostaanotolla?

" Miksi leipäjonot oikeasti halutaan rekisteröidä? Miksi niihin suunnitellaan sosiaalityöntekijöitä, kenties Kelan virkailijaa? Jotta ihmiset saisivat apua?
Ei. Kyse on siitä, että sieltä halutaan raakata pois avuntarvitsijoita. Ja rekisteröinnillä se onnistuu, kunhan siellä paikanpäällä on viranomainen.
Eli kyseessä lienee pelkkä kikkakolmonen."

https://www.lokakuunliike.com/…/ruoka-avun-tarve-ei-oikeuta…

TYÖTTÖMÄT ovat keskusta-kokoomushallitukselle SYLKYKUPPI JA RIKOLLISIA joita saa jokainen LEIMATA,SYYLLISTÄÄ,HALVEKSIA,NIMITELLÄ JUOPOIKSI JA MONIONGELMAISIKSI (keskustan rakastamaa mainontaa)edistää suomen huostakulttuuria jonka isäntinä keskusta perus-perhepalveluministereineen on ja joka ei ota mitään kantaa sen lopettamiseksi,ei tosin kiinnosta kokoomustakaan.LIITTYY toinen toisiinsa kaikki nämä toimenpiteet joita ihmisille nyt tehdään suomessa.LEIKKAUKSET YKSITYISTÄMISEN takia,on keskusta-kokoomus hallituksen politiikkaa jo 1990 asti ollut.

SUOMEN HUOSTABISNES onkin saamassa taas LISÄAPUA liiketoiminnan kasvattamiseksi kun jokainen perheen isä tai äiti laitetaan HOLHOUKSEEN TAI HEILLE MÄÄRÄTÄÄN EDUNVALVOJA,jos ja kun he eivät osallistu näihin PAKKOTOIMIIN joita keskusta-kokoomus heille on vastoin ihmisoikeuksia asettanut.HALLITUSHAN leikkasi sos.turvaa 4,6 % ja lisäsi orjatyövoimaa ja kehuu kuinka työllisyys on laskenut.Millä opilla kun sosiaaliturvaa maksetaan aina vaan enemmän ja useamalle??MITEN sipilä ja kokoomus saa ilmaistyönteosta palkkatyötä kun sosiaaliluukku ja asumistuki ovat ne ansioiden lähteet?

Miksi palkata Miia töihin kun hänet saa ilmaiseksikin, miksi palkata ketään töihin kun harjoittelijoilla ja työkokeilijoilla voidaan korvata osa työntekijöistä.Miten voidaan 2 vuotta pitää ilmaistöissä??

Syy ilmoitukselle on yllättävä: Miia oli kieltäytynyt TE-toimiston ja sosiaalitoimiston palveluista. Miia on ollut yli kaksi vuotta palkattomassa työkokeilussa eikä suostu enää tekemään palkatonta työtä sosiaalietuuksia vastaan.Mikään laki ei voi pakottaa ihmistä näihin sosiaalitoimistojen ja TE toimistojen yhteisiin tapamisiin.Työttömien lapsista kauppatavaraa ja vanhemmat kadulle.TV näyttää moniongelmaisia työttömiä jotta suomalaiset saisivat sellaisen kuvan että KAIKKI 700 000 TYÖTÖNTÄ olisivat kuntouttavaa tarvitsevia tai mielenterveysongelmaisia juoppoja eli samaa jargonia jot akäytetään huostabisneksen ylläpidossa julkisuuden avulla.

Jyrki Paldán

"Orjuus on kielletty jenkeissäkin jo kauan sitten."

Ei kapitalismissa teetettyä ilmais-/nälkäpalkkatyötä kannata verrata orjuuteen. Orjuuden aikaan orjanomistajalla oli lain säätämä ja moraalin sanelema velvollisuus pitää huolta orjiensa hyvinvoinnista (jonka valvonta ja tulkinnat tosin vaihtelivat), kun taas työnantajalla ei lähtökohtaisesti ole työntekijöitään kohtaan mitään velvoitteita. Saati sitten työttömiä kohtaan.

Yhdysvaltojen republikaanit ja liberaalitkin vastustivat aikoinaan orjuutta, eivät siksi että orjuus olisi ollut väärin, vaan siksi, että nälkäpalkalla työskentelevät rääsyläiset ovat omistavalle luokalle halvempia ja tuottavampia kuin orjat. Kapitalistille jäi käteen enemmän. Nälkäpalkkaorjat voi palkata niin lyhyeksi aikaa kuin haluaa, heistä pääsee eroon milloin vain, ja heidän hyvinvointinsa ei ole työnantajan ongelma.

Nyt Suomessa mennään jopa vielä kierompaan suuntaan kun työttömät pakotetaan työskentelemään ilmaiseksi omistavan luokan eduksi, samalla kun verotuksen painopistettä siirretään jatkuvasti kauemmas omistavasta luokasta.

Matkaa Yhdysvaltojen orjuuteen, tai vielä pahempaa, kapitalismin "luonnontilaan", on vielä pitkästi, mutta suunta on sinnepäin. Pitäisi jo kovasti ruveta miettimään miten laivan kurssi käännetään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Adam Smith vastusti orjuutta pääteoksessaan "Wealth of Nations" siksi, että orjat minimoivat työpanoksensa ja maksimoivat ruoka-annoksensa siinä määrin kuin suinkin pystyvät. Sen sijaan palkansaajaa voi motivoida tekemään enemmän työtä ansaitakseen enemmän.

Jokut ovat uumoilleet, että Adam Smith vastusti orjuutta myös humaaneista syistä, mutta puki vastustuksensa tällaiseen talousajatteluun, koska orjuuden vastustaminen ei olisi siinä maailman ajassa ollut kovin suosittua.

Sosialismia ei Adam Smithin aikana ollut vielä aatesuuntana keksitty, joten sellaiseen hän ei voinut ottaa kantaa. Hänen aatevihollisensa oli merkantilismi.

Toimituksen poiminnat