Kampanjointia maalaismarkkinoilla

Oltiin tänään Uudenmaan piraattien eduskuntavaaliehdokkaiden ja aktiivien kanssa Tikkurilan maalaismarkkinoilla. Varsin mukava syyssää oli houkutellut paikalle hyvän määrän väkeä tutkimaan markkinoiden tarjontaa. Havaitsin yhden hyvin selkeän muutoksen verrattuna edellisten kuntavaalien alla käytyyn kampanjointiin. Suurin osa ihmisistä jotka pysähtyivät teltallemme, ottamaan karkin tai jääden tutkimaan 1984-aiheisia kangaskassejamme, tiesi piraateista ja teemoista joita ajamme. Ja nekin jotka jäivät keskustelemaan muuten vaan, tuntematta meitä aiemmin, alkoivat nyökyttelemään kun kuulivat asioista joita ajamme.

Puolueiden välisen yhteistyön tarve nousi esiin keskusteluissa joko suoraan, tai epäsuorasti. Piraatit ovat siitä hienoa porukkaa, että me teemme mielellämme yhteistyötä muiden puolueiden kanssa asiat edellä. Usein kuulee sanottavan, että mitä tuollainen pienpuolue voi saada aikaiseksi. Tämä on juuri sellainen mielikuva, jolla pyritään ruokkimaan valtapuolueiden asemaa ja vakuuttamaan äänestäjiä siitä, ettei muutos äänestyskäyttäytymiseen kannata. Se on kuitenkin väärä mielikuva, joka ei pidä paikkaansa. Petrus Pennanen on omalla esimerkillään Helsingin valtuustossa osoittanut, että yhteistyö puoluerajojen yli mahdollistaa hyvien aloitteiden läpiviennin ja asioiden aikaansaamisen. Ole siis rohkea äänestäjä ja anna uusille äänille tilaa – ummehtunut poliittinen vallankäyttö kaipaa raikasta piraattituulahdusta.

Käyttäjäkuva
Sitoutumaton Vantaa

Perheenisä, myynti- ja viestintäammattilainen. Lisäksi tuotan elektronista musiikkia, digimaalailen ja kirjoittelen blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu