Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Suomi luopumassa kansalaisten yksityisyydestä

Päivän hesarissa kerrotaan kattavasti salassa suunnitelusta lakihankkeesta, jolla poliisi päästettäisiin lukemaan salassapidettäviä arkaluontoisia potilastietoja. Luonnollisesti, perustuslakivaliokunta ja tietosuojavaltuutettu on ohitettu, kuten aikaisemmissakin tämän hallituskauden dystopiahankkeissa.

Poliisi voisi jatkossa selvittää potilastiedoista, onko potilaalla havaittu mm. viranomaisvastaisuutta, jonka perusteella ilmeisesti ollaan sitten rikokseen johtavalla tiellä. Itselläni nousee merkittävä viranomaisvastaisuuden tunne artikkelia lukiessa.

Muita mieleentulevia asioita ovat mm. ”Voiko nää olla tosissaan?”, ”Eihän tää ole todellista?”, ”Mitä helvettiä siellä sisäministeriössä puuhataan?”, sekä ”Jestas että olen ensi viikon torstaina thoudellakin viranomaisvastainen”.

 

Sisä- & dystopiaministeriön ’tulevaisuusfantasiat -osastolla’ on suunniteltu myös seuraavia lakihankkeita:

- Ajattelunkieltolaki

- Huumorinkieltolaki

- Epänormaalin kansalaisen kieltolaki

- Sarkasmin kieltolaki

- Mielenterveysongelmien kieltolaki

- Viranomaisvastaisuuden kieltolaki

- Ajatustenlukulaki

- Suoliston eleet ja merkit viranomaisvastaisuudesta -laki

- Mikroilmeistä vaarallisuudentulkintalaki

- Kielletään kansalaisilta kaikki -laki

- Ja sallitaan poliiseille kaikki -laki

 

Samalla kun lääkäreistä tehdään poliiseja, naapuriosastolla suunnitellaan, että poliisit voisivat tehdä kevyitä leikkausoperaatioita asiakkaille, oireita huomatessaan.

Esimerkiksi vatsakipua valittava putkan asukki tarvitsee luultavasti umpisuolileikkauksen. Jos taas asiakkaalla on päänsärkyä, kyseessä on luultavasti aivoverenvuoto, joka vaatii välitöntä leikkaushoitoa. Poliisiautoihin suunnitellaan pop-in leikkaussalivarustusta, joten nämä hoituvat näppärästi muun työn ohessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Omaan hitusen verran huolestuneisuutta tähän itsekin. Massavalvonta meni eduskunnassa läpi heittämällä, pari päivää sitten spekuloitiin että kansanedustajille annettaisiin jatkossa pääsy tietoihin vain poliittisin perustein, eikä enää vaadittaisi turvallisuusselvitystä. Ja nyt tämä päälle.

Jos olisi edes JOTAIN kestävästi todistettua todistetta että tästä olisi apua, voisi edes ymmärtää miksi näitä idiotismeja ajetaan. Mutta ei.

Käyttäjän JaSo kuva
Jani Somero

3.10.2018 nuijittiin eduskunnassa urkintalain, eli tiedustelulain kiireellinen käsittely ja perustuslain muutos perustuslain vastaisesti läpi.

7.10.2018 uutisoitiin, että poliisi,verottaja ja kela pääsevät tutkimaan ihmisten tilitietoja entistä helpommin.

Tänään 6.11.2018 uutisoitiin, että poliisille halutaan entistä paremmat oikeudet päästä tutkimaan ihmisten potilastietoja ja perusteluina on rikosten "ennaltaehkäisy".

Meininki ihan vitun dystopia. Ei hyvä.

Juha Uotinen

Ei ole mikään ihme, että lääkärit ryhtyy poliiseiksi ja poliisit lääkäreiksi. Hallitus tekee jatkuvasti leikkauksia ja pamputtaa päätöksillään köyhiä kyykkyyn. Jos tarvitsee apua, niin pitää mennä nettiin, jossa yksityisyys on uhattuna.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen toista mieltä kuin täällä kommentoineet. Tässä on taas musta-valkoisuus tapetilla. Minusta vakavat tarttuvat sukupuoli-ja muut vaaralliset taudit pitäisi ilmoittaa, jos ei nyt ihan suoraan heti poliisille, niin ainakin johonkin perustettavaan "ministeriöön", joka voisi tutkia mitä asialle voidaan yhdessä tehdä.

SE olisi kansallista- ja koko väestöä suojelevaa toimintaa, jos ei esim. vaarallista tarttuvaa tautia poteva henkilö sitä itse tyhmyyttään tai pelkkää välinpitämättömyyttään halua itse hoitaa. Miksi vaarantaa muita ihmisiä vain siksi, että lääkäreillä on vaitiololupaus?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jos näistäkin vaarallisista taudeistaan haluaa edelleen olla hiljaa ja pitää ne täysin salassa, niin on se niin väärin.

Vuosittain satoja tuhansia tai jopa yli miljoona kuolemaa aiheuttavia viruksia ovat HI-virus, hepatiittivirukset, influenssa, papilloomavirus, rabies, denguekuume ja rotavirus.
HI-viruksen
aiheuttamaan aidsiin kuolee vuosittain 1,6–1,9 miljoonaa ihmistä. Kolmen viime vuosikymmenen aikana tauti on vaatinut yli 25 miljoonan ihmisen hengen.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Poliisihallituksella on valitettavasti toimeenpanovallan lisäksi lainvalmisteluvaltaa ja erivapaus saada tietoa uusista lakiesityksistä ennen niiden julkaisua. Vallan kolmijako-opin mukaan lainsäädäntövalta olisi erotettava toimeenpanovallasta. Mielestäni lainvalmisteluvalta on yksi lainsäädäntövallan osa.

Toimituksen poiminnat