Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Poliittista teatteria soten raunioilla

Vaaleissa ja rakkaudessa on kaikki keinot sallittu. Kannatuksensa kanssa pohjamudissa pyörivä Keskusta hakee loppunäytöksellä voimaa Kokoomuksen kompatessa juuri sopivasti kuukautta ennen vaaleja.

Sipilän kehonkieli eropyynnön esittämisen yhteydessä kertoi syvästä katumuksesta kaikessa vähäpuheisuudessaan. Kaikki ovat tienneet soten kaatuvan. Mutta poliittisen teatterin nimissä ajoituksen on osuttava nappiin, että sen vaikutus olisi maksimaalinen.

Jää nähtäväksi onko teatterin loppunäytöksellä vaikutusta kannatuslukuihin. Yritys ainakin on kova. Ja jäähän sitä aikaa kampanjointiinkin vähän enemmän, kun hyppää vankkureista sopivalla hetkellä. Ja samalla taisi kyllä Sininen Tulevaisuuskin pudota niistä vankkureista.

Epätoivoinen tilanne vaatii epätoivoisia tekoja. Uskon kyllä kansan ymmärtävän, että tämän loppunäytöksen jälkeen säälipisteitä ei heru. Vaikka oma kupla näkyy vahvasti somepäivityksissä, melko laajoja riemunkiljahduksia on näkyvissä kautta linjan.

Sitten vaan vaalikoneet kuumaksi ja valitsemaan uusia päättäjiä pilaantuneiden tilalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiitos, että joku kirjoittaa niinkuin asiat on. Turha teko Sipiltä ja selvää politikointia!

Käyttäjän tonisepperi kuva
Toni Sepperi

Sipilä tekee sen mitä voi, mutta kuoppa on yksinkertaisesti liian syvä. Hyvästi historian surkein hallitus, emme jää kaipaamaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kyllä Kataisen/Stubbin hallitus oli vieläkin surkeampi. Sen huonommaksi ei pystytä pääsemään, koskaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

kyllä näin on

silti ilon ja onnen päivä

toivotaan että vaalikansa näkee tempun läpi

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei tämä mikään yllätys ollut, poliittisen pelin sääntöjä tarkistettiin pari päivää sitten:

https://www.okv.fi/fi/lausunnot/id/110/

"Toimitusministeristö ei enää toteuta hallitusohjelmaa. Lisäksi toimitusministeristön edellytetään pidättäytyvän uusista tai laajakantoisista poliittisista aloitteista, jotka vaikuttaisivat uuden hallituksen toimintamahdollisuuksiin.

Toimitusministeristö voi esimerkiksi antaa valtioneuvoston asetuksia ja tehdä hallintopäätöksiä, joihin ei liity merkittävää yhteiskunnallisen tarkoituksenmukaisuuden harkintaa. Toisaalta vakiintuneesti katsotaan, että toimitusministeristö ei voi päättää nimittämisestä korkeimpiin valtion virkoihin. Toimitusministeristön toimivallan rajat on kuitenkin jokaisessa yksittäistapauksessa erikseen harkittava asiaa valmistelevassa ministeriössä."

Toimituksen poiminnat