Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen ministerit

Hallitusneuvottelijat - älkää unohtako EU-ulottuvuutta ministerivalinnoissa!

1999, 2006 ja 2019. Mikä näitä vuosia yhdistää?

Vastaus: Suomen EU:n puheenjohtajuus - Suomen mahdollisuus vaikuttamaan.

Tämä on Suomen kolmas EU-puheenjohtajuus. Vuoden 1999 ja 2006 puheenjohtajuudet tarjosivat Suomelle erinomaisen mahdollisuuden profiloitua. Pitää paikkaansa, että Lissabonin sopimuksen myötä puheenjohtajamaan merkitys etenkin ulkosuhteiden koordinaatiossa on vähentynyt. EU-puheenjohtajamaalla on kuitenkin muilla sektoreilla edelleen näkyvä ja merkittävä rooli.

Puhemies: Onko hallituksella kollegiaalinen vastuu yhden ministerin toimista?

Ihmettelen tätä suomalaista poliittista järjestelmää ja ajattelua:

Miksi Sinisten annetaan terrorisoida järjestelmää siten, että he tekevät tästä Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen? Ja miksi Sinisten annetaan se ihan mukisematta tehdä?

Tällaisestako me haluamme uuden normaalin? Siis jos yksi ministeri ns. töppää, niin koko hallitus vastaa siitä. Ei mitään järkeä.

Kyllä puhemiehen tai puhemiesneuvoston tulisi nyt ottaa komento tässä asiassa ja kieltää tällainen eduskunnan halventaminen perustuslain 34,3 §:n mukaisesti:

Satu yksityisyyden yhtiöittämisestä

Olipa kerran pieni nuori maa. Maa, jossa ihmisiä pidettiin yleisesti ottaen rehteinä ja hyvää tarkoittavina. Sitten eräänä päivänä, demokraattisissa vaaleissa onnistuttiin äänestämään hallitus, joka oli vaalikampanjoinnin aikaisista lupauksistaan huolimatta kiinnostunut lähinnä populistisesta ääntenkalastelusta ja eturyhmiä ruokkivasta politiikasta.

Sipilän hallitukseen kolme uutta ministeriä

 

Suomi on saatava kuntoon. Suuret ja tärkeät reformit ansaitsevat huolellisen valmistelun, selkeän prosessin ja tarmokasta muutosjohtamista. Valta kasaantuu liian pienelle eliitille. Keskustan toive ministereiden määrän vähentämisestä oli virhe. Se virhe tulee nyt myöntää.

Saatanan tunarit! Tekopyhät korruptoituneet ministerit.

Ministerit sanovat että Suomi on ongelmissa. Ollaan lamassa, velkaannutaan miljoonan tunnissa ja valtion on kuulemma säästettävä. Koulutuksesta, eläkkeistä ja varhaiskasvatuksesta on leikattava. Kaikkien on osallistuttava talkoisiin.

Hallitusneuvottelujen voittajat ja häviäjät

Hallituksen muodostaja ja neuvottelijat ovat nyt julkistaneet työnsä tulokset. Tämä tarjoaa tilaisuuden ensi huomioiden tekemiseen siitä, millaista politiikkaa jatkossa on odotettavissa. Merkit eivät ole ikävä kyllä kovin lupaavia.

Pysähtyykö Suomen velkaantuminen?

Sukupuolien välinen tasa-arvo tulevan hallituksen ministerien määrässä

Kuinka mahtaakan toteutua tasa-arvo sukupuolien välillä tulevan hallituksen ministerien joukossa tällä kertaa. Kuinka monta mies- ja naisministeriä?

Oma veikkaukseni on 7/6 miesten hyväksi. Mitä veikkaavat muut blogistit ja kommentoijat?

Hallitusohjelman julkaisemisen yhteydessä näemme myös sen, mikä hallituspuolueista on vaalilupauksensa parhaiten pitänyt? Mielenkiintoinen päivä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä