Markku Brask Kokemusta ja yhteistyökykyä 110

Kaikki blogit puheenaiheesta Pisteytys

Valtion bonusohjelma

K-kaupassa kerätään plussapisteitä, S-kaupassa bonuspisteitä ja jos satut olemaan köyhä ja vielä työtön, valtion bonusohjelmassa kerätään nöyryytyspisteitä.

Päivän hesarin mielipidepalstalla Tanja Aitamuro Stanfordin yliopistosta kirjoittaa jenkkien digitaalisista vaivaistaloista. Järjestelmistä joiden algoritmit on optimoitu epäilemään ja tarkkailemaan kaikkien avuntarvitsijoiden motiiveja. Jopa kaupassakäyntejä monitoroidaan, eikä kiellettyjä ostoksia pysty edes maksamaan köyhäinkortilla.

”Sipilän” lapsistrategia

Olipa kerran yksi ”Sipilä”, joka laittoi kintthaat kätteen ja alkoi miettiä lapsistrategiaa. Vatuloituaan hetken excel-taulukko kädessä ja tehtyään lisää vinkkivideoita munan imemisestä astiasta toiseen (https://www.youtube.com/watch?v=AHE2YSHFEQw), strategia alkoi hahmottua. 

Nythän oli sellainen huoli ilmestynyt näköpiiriin, että profiloitavien kansalaisresurssien määrä oli huolestuttavassa laskussa. Ja thoudellakin - aikaisemmat hallitukset olivat ehdottomasti tähän syyllisiä.

Sote-kastitus

Katselin Ylen pääuutiset keskiviikkoiltana. Kyllä ne vain liikuttavan hyvin peilaavat Ylen keskustalais-kokoomuslaista johtoa. Ari Hakahuhta, politiikan toimituksen päällikkö, joka oli itse ollut seuraamassa hallituksen kehysriihen infoa, ei innostukseltaan paikoillaan meinannut pysyä hallituksen hienoista linjauksista ensi vuodelle kertoessaan. Missään tämän illan Ylen uutislähetyksissä ei mainittu siitä, mitä hallitus puuhastelee Sote-ratkaisun yhtenä osana: nimittäin meidät kastitetaan. Meidät pisteytetään sen mukaan, kuinka helppoja tai hankalia tapauksia olemme terveydenhuollolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä